perjantai 26. lokakuuta 2012

Lunta!!!!!

Mami, MITÄ tuo on?
Kylläpä minä yllätyin aamulla. Haistoimme Marren kanssa ulkona jotain outoa ja pyysimme Mamia avaamaan ikkunan ja arvatkaa mitä! Siellä ei satanutkaan vettä, vaan jotain outoja maidon värisiä klönttejä! Sitä sanotaan lumeksi! Ensin ajattelin sen olevan vähän kuin jäätelöä, mutta kun maistoin se ei ollut yhtään makeaa vaikka kylmää olikin. Marre kertoi sitä olevan aina paksun turkin aikoihin. Siksi turkkia sanotaankin "talviturkiksi". Taas opin uutta.
Mami ei halua minun sanovan itseäni kesäkissaksi, se on kuulemma ruma sana ja liittyy tyhmiin ja ilkeisiin ihmisiin, niimpä minä olen kesäpentu ja Marre on talvipentu. Marre olikin jo melkein vuoden kun näki ja koski ensimmäisen kerran lumeen. Se otti ison tassullisen lunta ja säikähti sen kylmyyttä ja heitti pallon lattialle. Se oli niin hauskaa, että teki toisenkin pallon jonka heitti lattialle. Kolmannesta tassullisesta malttoikin sitten maistaa.
Mami lupasi, että saan jouluna (se on talvella ja silloin tuodaan puu sisälle) käydä kokeilemassa lumessa kävelemistä.
Huisin jännää!!

2 kommenttia:

  1. Jaa, teilläkin on sitten lunta. Mutta ei niin paljon kuin täällä! Rajalassa oli 30 senttiä, se on mitattu.

    VastaaPoista
  2. Voi Nekku. Sinulle tulee monia kivoja yllätyksiä ensimmäisen vuoden aikana, ne ovat mukavia yllätyksiä ja koko ajan opit uutta.
    Marre on hauskasti tutustunut lumeen ja sinä varmasti jouluna saat kävellä aivan oikeassa lumessa ja tuntea sen tassujesi alla kylmänpehmeänä massana.
    Odotas vain :)

    VastaaPoista